baselight avid 

Baselight Avid -hez

Mac & Windows platform támogatás

Gyorsan, magas minőségű színkorrekcióra képes szoftver, Media Composerhez és a Symphony opcióhoz
Tulajdonságok

Korlátlan számú színrétegek

A Baselight effekt plug-in alkalmazható az összes klippen, lehetővé téve több fényelési réteg használatát minden egyes felvételhez. Minden réteg működhet elsődlegesen színkorrekcióként vagy másodlagosan fényelés szabályozásként a kép kiválasztott részein. Nincs szabályozva, hogy hány réteg stackelhető, ezáltal lehetővé téve összetett korrekciókat a kívánt kinézet érdekében.

Ismerős kezelőfelület

A Baselight Avid -hez a saját ablakában dolgozik de támogatja a teljes-képernyős nézetet is, ugyanazzal a külsővel mint a többi Baselight rendszerben. Könnyen kiismerik magukat a felhasználó-barát kezelőfelületen még azok is, akik számára teljesen új a program.

A Baselight Avid -hez támogatja a fényelő Slate kontroll panelt, az Avid Artist Color és Tangent Element & Wave paneleket, a még precízebb, kézi vezérlésű Baselight fényelő eszközöket.

Beépített kulcsolók és Matte generálás

Két különálló fényelés vagy szűrő effektet lehet alkalmazni 'belül' és 'kívül' egy felhasználó által meghatározott matte -n, bármelyik rétegén a Baselight fényelés stack -nek. Matte -k a beépített luma/chroma/3D kulcsolókkal generálódnak, Bezier-görbék és különféle szabályozók teszik lehetővé roll-of, softness (lágyság), choking (lekerekítés, levágás) és továbbiak szabályozását, beállítását.

Finomhangolás

Baselight képes változtatható alakzat tollasításra, ami lehetővé teszi az alakzatok számára a különböző lágyságot, anélkül, hogy a hajtásoknál és szegélyeknél nehézségek legyenek mint a többi megoldásnál. A sarok nincs elrejtve az alakzat animálása közben - a Baselight biztosítja, hogy a toll mindig sima legyen, az alakzat bonyolulutságától függetlenül.

Változtatható alakzat tollasítás Baselight -al

fine tuning
Ezeken túlmenően a Matte Eszköz egyszerűsíti a matte készítést és módosítást a különálló matte szűrés és finomítás funkciók kombinálásával.

A további szűrők elérhetőek a Matte Eszközön belül: Gaussian Homályosítás, Befelé/Kifelé Homályosítás, Erodálás/Nyújtás, a Medián és a Sander, ami eltávolítja a foltokat és lyukakat anélkül, hogy módosítaná a matte geometriáját.

Küszöb és görbe funkciók szintén alkalmazhatóak a lyukak telítésére, a lekerekítés szabályozására és a további matte finomításhoz.

Baselight Matte Eszköz

baselights matte tool
GPU Renderelés

A Baselight használja a rendszer grafikai feldolgozó egységet (GPU - Graphical Processing Unit) amennyiben elérhető, hogy gyorsítja a renderelési teljesítményt. Baselight Avid -hez egy valós-idejű plug-in, így a legtöbb színkorrekció közvetlenül lejátszható az Avid idővonalon.

GPU Szkópok

A Baselight tartalmaz beépített Vektorszkópot, RGB Parade -t, YCbCr Parade -t és Luma Hullámforma megjelenítőket plusz egy nagy pontosságú hisztogrammot. Pontos mérések megjelenítése az illegális színek megjelölésével együtt. Minden egyes szkóp megjeleníthető a Baselight felhasználói felületén.

Élő mérések

Amikor az egérmutatóval kattintunk a fő kép megjelenítőn az élő kiolvasás megjelenik az összes szkópon plusz a hisztogram jelzi a kiválasztott kép részének értékeit. Egy fő előnye a beépített szkópoknak, hogy nincsenek limitálva a standard videó jelformátumokra és éppen ezért bármelyik anyaggal bármilyen felbontásban képesek dolgozni.

Integrált szkópok

integrated scopes
Automatikus követés

A Baselight automatikus követő rendszere több lehetőséget kínál, így lehetséges követni az objektumokat egy snitten keresztül: az egy pont, két pont, vagy a terület alapú követővel. A terület alapú követővel meghatározhatjuk egy területét a képnek, nem pedig az egyes pontokat és a rendszer pontosan nyomon követi a fordítást, forgatást és az objektum méretezését. A pont alapú követőkkel lehet nyomon követni előre vagy hátra az objektumokat, valamint meg lehet határozni új referenciákat vagy hozzáadni kiegyenlítéseket/ellensúlyozásokat a követés közben. További beállítások lehetővé teszik, hogy letiltsuk a forgatást vagy a méretezést a követés közben, amennyiben szükséges.

Automatikus követés

auto tracking
Baselight felhasználói kezelőfelület


Baselight Editions

Slate kontroll panel


Slate 3q- web

Avid Artist Coloravid-artist-color

Tangent Element & Wave panelekelement lg

Kijelző opciók


Egy gombnyomásra állítsd be a kijelződet, hogy törölje majd cserélje le a fényelt snittet az eredeti nyers verzióra, vagy jelenítsd meg a két képet akár egyszerre, egymás mellett. Ezeken kívül össze lehet hasonlítani a képet egy kiragadott pillanatképpel egy másik részéről az Avid idővonalnak.

A könnyen hozzáférhető menü lehetővé teszi, hogy váltsunk a különböző matte beállítások között, mint pl.: B&W és overlay.

Matte Kijelző Opciók


display options
Azonnali fényelés behívás és összehasonlítás

A 'Jegyzetfüzet' (Scratchpad) célja a gyors és egyszerű mentése illetve visszaállítása a nézeteknek és fényeléseknek. 20 memória hely férhető hozzá közvetlenül billentyű kombinációkkal vagy bármelyik támogatott vezérlő panel segítségével.

Ragadja meg a különböző verziójú fényeléseket, helyezze el a 'Jegyzetfüzet' foglalataiban, hasonlítson össze két verziót vagy mutassa meg az összes verziót egy gyors, pillanatnyi nézet erejéig a 'Jegyzetfüzet' tartalmának.

Snitteken keresztüli navigáció

Navigáljon az Avid idővonalon könnyedén, anélkül, hogy be kelljen zárni a Baselight felhasználói felületet, hogy egy másik snittre váltsunk. Egy egyszerű konfigurációs beállítás megváltoztatásával tudja használni az F5/F6 billentyűket a klaviatúrán, hogy mozgassa az előző vagy következő snittet miközben a Baselight felhasználói felület nyitva van, ezáltal közvetlenül elérhetővé téve a snittet fényeléshez a Baselight -ban.

Beépített 'Truelight' szín menedzselés

A Baselight Avid -hez nem csak egy nagyszerű gyűjteménye a különböző fényelési eszközöknek és szűrő effekteknek hanem még tartalmazza a FilmLight világhírű 'Truelight' szín menedzsment rendszerét is, lehetővé téve, hogy tényleg 'azt-lássuk-amit-kapunk', azaz teljes színhűséget kapunk amikor kalibrált megjelenítőn dolgozunk. A 'Truelight' profilok támogatása lehetővé teszi, hogy olyan forrás anyagokkal dolgozzunk amiken nincs videó színhely vagy gamma beállítás mint pl.: a natív muster anyagok digitális film kamerákról vagy a log scan filmekből. A 'Truelight' biztosítja a pontos megtekintését a végső szállítandó anyagnak.

Egy license, több verzió

Ha szeretne hozzáférni a Baselight erőforrásához több applikáción keresztül, akkor nincs szüksége több license megvásárlására. Amíg az applikációk ugyanarra a rendszerre lettek installálva, elég ha megvásárol egy license -t a Baselight verziói közül és megkapja a hozzáférést az összes verzióhoz azon a gépen.

További effektek

Ugyanúgy mint a többi neves film- és videó fényelő eszközünk, a Baselight Avid -hez is rendelkezik az RGB és HSL görbékkel, szelektív színárnyalat eltolással és egyszerű szűrők gyűjteményével, melyeket lehet használni, hogy tovább fokozzák a képminőségét. Speciális effektek, mint például az "ezüstbenthagyás" vagy a "kifakult film" ("faked film") is alkalmazható, a megjelenítő szűrők segítségével, 'Truelight' technológiával. Minden szűrő használható a színes fényelőkkel együtt, mint egy általános effekt vagy a belső/külső rétegeken.

Look Operator


look operator

Főbb tulajdonságok
 • Standard AVX pluginként van telepítve
 • Végtelen számú elsődleges és másodlagos fényelés egyetlen effekt rétegen belül
 • Összes Baselight fényelési eszköz rendelkezésre áll, mint pl.: Film Fényelés, Videó Fényelés, Görbe Fényelés, Színárnyalat Eltolás és a Hat Vektor
 • Szűrő effektek közül a Gaussian Homályosítás, Medián, Soften (Lágyítás)
 • Beépített rétegenkénti matte generálás HSL és RGB használatával, világosság és 3D kulcsolók kombinálásával végtelen számú, animálható lágy-sarkú bezier alakzatok
 • Átfogó matte finomítási eszközök
 • Teljes keyframe animáció az összes Baselight paraméterhez
 • Automatikus követés egy-pont, két-pont vagy terület-alapú követőkkel
 • Az összes fényelés és egyéb információ/adat, beleértve a keyframe -eket cserélhetőek más Avid és Baselight rendszerek között az AAF export/import -nak köszönhetően
 • A fényelés import és export teljes támogatása a FilmLight BLG fájl formátum használatával
 • Beépített 'Truelight' Szín Menedzsment rendszer
 • A felhasználói felületen megtalálható a szín-menedzsment megtekintő, réteg és matte választással, biztosítva a teljes interaktív visszajelzést
 • Beépített precizíós hisztogram a pontos szitezés vezérléshez, és GPU (Graphical Processing Unit - Grafikai Feldolgozó Egység) szkópokhoz beleértve a Vektorszkópot, RGB Parade -t, YCbCr Parade -t és Luma Hullámformát
 • Támogatja az Avid Artist Color fényelő vezérlő panelt
 • Része a teljesen integrált komplett FilmLight munkafolyamatnak

Dokumentáció letöltése (angol nyelvű)


Baselight Avid -hez

Mac & Windows platform támogatás

Gyorsan, magas minőségű színkorrekcióra képes szoftver, Media Composerhez és Symphony opcióhoz

Tulajdonságok


Korlátlan számú színrétegek

A Baselight effekt plug-in alkalmazható az összes klippen, lehetővé téve több fényelési réteg használatát minden egyes felvételhez. Minden réteg működhet elsődlegesen színkorrekcióként vagy másodlagosan fényelés szabályozásként a kép kiválasztott részein. Nincs szabályozva, hogy hány réteg stackelhető, ezáltal lehetővé téve összetett korrekciókat a kívánt kinézet érdekében.

Ismerős kezelőfelület

A Baselight Avid -hez a saját ablakában dolgozik de támogatja a teljes-képernyős nézetet is, ugyanazzal a külsővel mint a többi Baselight rendszerben. Könnyen kiismerik magukat a felhasználó-barát kezelőfelületen még azok is, akik számára teljesen új a program.

Baselight felhasználói kezelőfelület


Baselight Editions


A Baselight Avid -hez támogatja a fényelő Slate kontroll panelt, az Avid Artist Color és Tangent Element & Wave paneleket, a még precízebb, kézi vezérlésű Baselight fényelő eszközöket.

Slate kontroll panel


Slate Control Panel

Avid Artist Color


Avid Artist Color

Tangent Element & Wave panelek


Tangent Element & Wave panelek


Beépített kulcsolók és Matte generálás

Két különálló fényelés vagy szűrő effektet lehet alkalmazni 'belül' és 'kívül' egy felhasználó által meghatározott matte -n, bármelyik rétegén a Baselight fényelés stack -nek. Matte -k a beépített luma/chroma/3D kulcsolókkal generálódnak, Bezier-görbék és különféle szabályozók teszik lehetővé roll-of, softness (lágyság), choking (lekerekítés, levágás) és továbbiak szabályozását, beállítását.

Finomhangolás

Baselight képes változtatható alakzat tollasításra, ami lehetővé teszi az alakzatok számára a különböző lágyságot, anélkül, hogy a hajtásoknál és szegélyeknél nehézségek legyenek mint a többi megoldásnál. A sarok nincs elrejtve az alakzat animálása közben - a Baselight biztosítja, hogy a toll mindig sima legyen, az alakzat bonyolulutságától függetlenül.

Változtatható alakzat tollasítás Baselight -al

Variable Shape Feathering with Baselight

Ezeken túlmenően a Matte Eszköz egyszerűsíti a matte készítést és módosítást a különálló matte szűrés és finomítás funkciók kombinálásával.

A további szűrők elérhetőek a Matte Eszközön belül: Gaussian Homályosítás, Befelé/Kifelé Homályosítás, Erodálás/Nyújtás, a Medián és a Sander, ami eltávolítja a foltokat és lyukakat anélkül, hogy módosítaná a matte geometriáját.

Küszöb és görbe funkciók szintén alkalmazhatóak a lyukak telítésére, a lekerekítés szabályozására és a további matte finomításhoz.

Baselight Matte Eszköz

baselights matte tool

GPU Renderelés

A Baselight használja a rendszer grafikai feldolgozó egységét (GPU - Graphical Processing Unit) amennyiben elérhető, hogy gyorsítja a renderelési teljesítményt. Baselight Avid -hez egy valós-idejű plug-in, így a legtöbb színkorrekció közvetlenül lejátszható az Avid idővonalon.

GPU Szkópok

A Baselight tartalmaz beépített Vektorszkópot, RGB Parade -t, YCbCr Parade -t és Luma Hullámforma megjelenítőket plusz egy nagy pontosságú hisztogrammot. Pontos mérések megjelenítése az illegális színek megjelölésével együtt. Minden egyes szkóp megjeleníthető a Baselight felhasználói felületén.

Élő mérések

Amikor az egérmutatóval kattintunk a fő kép megjelenítőn az élő kiolvasás megjelenik az összes szkópon plusz a hisztogram jelzi a kiválasztott kép részének értékeit. Egy fő előnye a beépített szkópoknak, hogy nincsenek limitálva a standard videó jelformátumokra és éppen ezért bármelyik anyaggal bármilyen felbontásban képesek dolgozni.

Integrált szkópok

integrated scopes

Automatikus követés

A Baselight automatikus követő rendszere több lehetőséget kínál, így lehetséges követni az objektumokat egy snitten keresztül: az egy pont, két pont, vagy a terület alapú követővel. A terület alapú követővel meghatározhatjuk egy területét a képnek, nem pedig az egyes pontokat és a rendszer pontosan nyomon követi a fordítást, forgatást és az objektum méretezését. A pont alapú követőkkel lehet nyomon követni előre vagy hátra az objektumokat, valamint meg lehet határozni új referenciákat vagy hozzáadni kiegyenlítéséket/ellensúlyozásokat a követés közben. További beállítások lehetővé teszik, hogy letiltsuk a forgatást vagy a méretezést a követés közben, amennyiben szükséges.

auto tracking

Kijelző opciók

Egy gombnyomásra állítsd be a kijelződet, hogy törölje majd cserélje le a fényelt snittet az eredeti nyers verzióra, vagy jelenítsd meg a két képet akár egyszerre, egymás mellett. Ezeken kívül össze lehet hasonlítani a képet egy kiragadott pillanatképpel egy másik részéről az Avid idővonalnak.

A könnyen hozzáférhető menü lehetővé teszi, hogy váltsunk a különböző matte beállítások között, mint pl.: B&W és overlay.

Matte Kijelző Opciók

Matte Display Options

Azonnali fényelés behívás és összehasonlítás

A 'Jegyzetfüzet' (Scratchpad) célja a gyors és egyszerű mentése illetve visszaállítása a nézeteknek és fényeléseknek. 20 memória hely férhető hozzá közvetlenül billentyű kombinációkkal vagy bármelyik támogatott vezérlő panel segítségével.

Ragadja meg a különböző verziójú fényeléseket, helyezze el a 'Jegyzetfüzet' foglalataiban, hasonlítson össze két verziót vagy mutassa meg az összes verziót egy gyors, pillanatnyi nézet erejéig a 'Jegyzetfüzet' tartalmának.

Snitteken keresztüli navigáció

Navigáljon az Avid idővonalon könnyedén, anélkül, hogy be kelljen zárni a Baselight felhasználói felületet, hogy egy másik snittre váltsunk. Egy egyszerű konfigurációs beállítás megváltoztatásával tudja használni az F5/F6 billentyűket a klaviatúrán, hogy mozgassa az előző vagy következő snittet miközben a Baselight felhasználói felület nyitva van, ezáltal közvetlenül elérhetővé téve a snittet fényeléshez a Baselight -ban.

Beépített 'Truelight' szín menedzselés

A Baselight Avid -hez nem csak egy nagyszerű gyűjteménye a különböző fényelési eszközöknek és szűrő effekteknek hanem még tartalmazza a FilmLight világhírű 'Truelight' szín menedzsment rendszerét is, lehetővé téve, hogy tényleg 'azt-lássuk-amit-kapunk', azaz teljes színhűséget kapunk amikor kalibrált megjelenítőn dolgozunk. A 'Truelight' profilok támogatása lehetővé teszi, hogy olyan forrás anyagokkal dolgozzunk amiken nincs videó színhely vagy gamma beállítás mint pl.: a natív muster anyagok digitális film kamerákról vagy a log scan filmekből. A 'Truelight' biztosítja a pontos megtekintését a végső szállítandó anyagnak.

Egy license, több verzió

Ha szeretne hozzáférni a Baselight erőforrásához több applikáción keresztül, akkor nincs szüksége több license megvásárlására. Amíg az applikációk ugyanarra a rendszerre lettek installálva, elég ha megvásárol egy license -t a Baselight verziói közül és megkapja a hozzáférést az összes verzióhoz azon a gépen.

További effektek

Ugyanúgy mint a többi neves film- és videó fényelő eszközünk, a Baselight Avid -hez is rendelkezik az RGB és HSL görbékkel, szelektív színárnyalat eltolással és egyszerű szűrők gyűjteményével, melyeket lehet használni, hogy tovább fokozzák a képminőségét. Speciális effektek, mint például az "ezüstbenthagyás" vagy a "kifakult film" ("faked film") is alkalmazható, a megjelenítő szűrők segítségével, 'Truelight' technológiával. Minden szűrő használható a színes fényelőkkel együtt, mint egy általános effekt vagy a belső/külső rétegeken.

Look Operator

look operator

Főbb tulajdonságok

Standard AVX pluginként van telepítve

Végtelen számú elsődleges és másodlagos fényelés egyetlen effekt rétegen belül

Összes Baselight fényelési eszköz rendelkezésre áll, mint pl.: Film Fényelés, Videó Fényelés, Görbe Fényelés, Színárnyalat Eltolás és a Hat Vektor
Szűrő effektek közül a Gaussian Homályosítás, Medián, Soften (Lágyítás)

Beépített rétegenkénti matte generálás HSL és RGB használatával, világosság és 3D kulcsolók kombinálásával végtelen számú, animálható lágy-sarkú bezier alakzatok

Átfogó matte finomítási eszközök

Teljes keyframe animáció az összes Baselight paraméterhez

Automatikus követés egy-pont, két-pont vagy terület-alapú követőkkel

Az összes fényelés és egyéb információ/adat, beleértve a keyframe -eket, cserélhetőek más Avid és Baselight rendszerek között az AAF export/import -nak köszönhetően

A fényelés import és export teljes támogatása a FilmLight BLG fájl formátum használatával

Beépített 'Truelight' Szín Menedzsment rendszer

A felhasználói felületen megtalálható a szín-menedzsment megtekintő, réteg és matte választással, biztosítva a teljes interaktív visszajelzést

Beépített precizíós hisztogram a pontos szintezés vezérléséhez, és GPU (Graphical Processing Unit - Grafikai Feldolgozó Egység) szkópokhoz beleértve a Vektorszkópot, RGB Parade -t, YCbCr Parade -t és Luma Hullámformát

Támogatja az Avid Artist Color fényelő vezérlő panelt

Része a teljesen integrált komplett FilmLight munkafolyamatnak

Dokumentáció letöltése (angol nyelven)

AvidPanasonicAJASGLLaCieQTakeHDhitechlogoAppleHPEIZOATTOAdobeG-Technologygenarts logoBaselight-AvidMagmaBORISLogo2013Wohler-Logo-sm