+36-20-924-7440 Hűvösvölgyi st. 199., Budapest info@snittstudio.hu facebook/snittstudio
  +36-20-924-7440
  Snitt Studio Ltd.
Hűvösvölgyi st. 199.
Budapest
  info@snittstudio.hu
  facebook/snittstudio

AJA KUMO CP2
Új vezérlőpanel a Kumo Routerekhez bővebben
 

aja logo
separator300

ProTools HD 12.6
Real-time effektek a klippekre bővebben
 

ProTools Icon small web
separator300

Varicam LT
The super 35mm image sensor, which is the same imager as VariCam 35 bővebben

varicam lt
separator300
Media Composer 8.6
Panasonic AVC LongG támogatás bővebben
Media Composer web 70x70
separator300
Sapphire 9
Több, mint 250 effekt és átmenet a Media Composerhez valós időben bővebben
genarts logo
separator300

 

 

Panasonic Magma LaCie 12big Thunderbolt™ 3
 varicam-hs  robben LaCie 12big Hero Right 400x400
Megjelentek az új Varicam modellek, 4K  és 2K modellek, 240 fps-ig.
ThunderboltTM 2 csatlakozású PCIe bővítő, akár 8db diszkkel

Gondolkodj nagyban, mi felkészültünk! Akár 96TB tárhely, akár 2600 MB/s vlamint RAID 5 és 6.

Magyarországi Avid Everywhere konferencia

Az Avid új stratégiai jövőképe: az Avid Everywhere, a média- és szórakoztatóiparban. Középpontjában áll "a kreatív szakemberek és média szervezetek kapcsolata a közönséggel", most még erőteljesebb, hatékonyabb, együttműködőbb és jövedelmezőbb módon. A vállalat bemutatta az NAB 2014 kiállításon, Las Vegas -ban, az új Avid Media Central Platform -ot valamint számos új moduláris applikációt, melyek együtt képviselik a legnyitottabb, a legintegráltabb, és legrugalmasabb média gyártási és disztribúciós környezetet az iparágban. Többek között erről, illetve még sok minden másról szólt a President Hotel -ben a Snitt Stúdióval közösen tartott magyarországi első Avid Everywhere konferencia.

avid everywhere hungary

avid everywhere logo square

A több mint 25 éve létező Avid vállalat, mára egy hatalmas nemzetközi vállalattá nőtte ki magát, mely már rég nem csak a Media Composer non-lineáris vágó szoftveréről ismert, hanem sok más egyéb szoftver fejlesztéséről, rendszeréről, eszközéről is. Idén pedig bemutatta globális rendszerét az Avid Media Central Platform -ot.

Az Avid Everywhere stratégiai jövőképére alapozva az Avid újra rendszerezte a meglévő hardver és szoftver termékeit illetve bevezetett új megoldásokat három fő kategóriába sorolva, mindegyik a Media Central Platformra épül. Helyi és felhő alapú telepítési opciókkal, valamint az előfizetéses (subscription), állandó (perpetual), és vállalati "csomag" alapú (floating) liszenszelési lehetőségekkel az ügyfeleknek most már több választási lehetőségük van arra, hogy hogyan használják az Avid megvalósításokat.

PLP-AE-stack600

  • az Artist Suite magában foglalja a tartalom készítéshez szükséges termékeket és eszközöket, beleértve a digitális audió munkaállomásokat (Digital Audio Workstations - DAW), kottaíró szoftvereket, vezérlő felületeket, élő hang-rendszereket, videó szerkesztő megoldásokat (Non-linear editing - NLE), és grafikai alkotó rendszereket. Pl.: Media Composer, Pro Tools, Sibelius, S6, Avid Motion Graphics
  • a Media Suite tartalmazza az összes olyan eszközt és szolgáltatást mely a média menedzsmentre, védelemre, terjesztésre és értékesítésre alkalmas, beleértve a newsroom, és file menedzsment megoldásokat, illetve a multiplatform disztribúciót. Későbbiekben a Media Suite tartalmazni fogja még a metaadat taggelést, védelmet és titkosítást, valamint elemzést. Pl.: iNEWS, iNEWS Command, Interplay Production, Interplay MAM, Media Director
  • a Storage Suite kategóriában találhatóak a rögzítésre, tárolásra, és a média továbbítására használatos termékek, eszközök. Online és nearline tárolás, valamint ingest illetve playout szerverek. Pl.: AirSpeed 5000, ISIS 2500-7500, FastBreak 800-8000

Az Avid folyamatosan fejleszti a MediaCentral platformot és az alkalmazás csomagjait, hogy egyedülállóan meg tudjon felelni, és ki tudja szolgálni az egyre növekvő felhasználói igényeket a broadcast pro videó és audió iparban, azáltal, hogy teljes körű és átfogó megvalósításokat kínál a digitális médiában - a média gyártásban, csoportmunkában, és menedzsmenetben, egészen a terjesztésig, értékesítésig, és adat elemzésig. További részletek találhatók cikkünkben, később, lentebb.

Két nagy kereskedelmi televízió prezentációja a konferencián: TV2 Csoport és Chello Central Europe

Az Avid első Avid Everywhere rendezvénye Magyarországon - 45 ügyfél látogatott el, nagyobb broadcasterek és utómunka cégek. Az Avid Everywhere prezentációt, illetve a demókat egy beszélgetés követte svédasztalos ebéddel. Összességében nagyon pozitív visszajelzések érkeztek a résztvevőktől.

avid1

  • Mind a TV2, mind pedig a Chello (Sport TV) bemutatta a már meglévő rendszereiket, munkafolyamataikat, melyek évek óta szolgálják ki műsoraikat és folyamatos fejlesztés, bővítés alatt állnak. Az Avid rendszerek nagy vállalati működésben is verhetetlenek a többi vágó rendszerekhez képest. TV2 részéről Lőczi Dániel, Sport TV -től pedig Kiss Imre tartotta a bemutatót, mindketten ACSR minősítésű (Avid Certified Support Representative) broadcast mérnökök, az Avid rendszerek szakértői és helyi felelősei a televíziókban.

avid3

  • Mindkét vállalat Interplay -el támogatott: Production Asset Management rendszer, segíti a gyártásban résztvevők közötti együttműködést, automatizál bizonyos feladatokat, illetve a folyamatok többségét csak el kell indítani, a tényleges művelet a háttérben történik. Egyszerűen követhetővé teszi a munkafolyamatokat: rendszerezés, keresés, naplózás. Növeli a gyártás biztonságát: automatikus mentések, archiválások. Adott mennyiségű vágószobával (pl.: CCE: 11 db vágómunkaállomás, TV2: 15 db) több műsort lehet szimultán elkészíteni, és/vagy akár egy műsoron egyszerre több vágó állomással lehet dolgozni, az osztott és menedzselhető háttértárnak köszönhetően. Strukturált mappaszerkezetek jogosultsággal. Törlés jogosultsághoz kötött. Foglalások kezelése, törlés (minden felhasználó dönthet, meddig kell neki az anyag). Általános alapértelmezett automatikus globális törlési időtartam megadható (pl.: CCE: 2 nap, TV2: 1 hét). Tetszőlegesen bővíthető meta-adat készlet (pl.: szereplő neve, ENG kamera adatok...stb). Anyagok (master clip, seq.,...stb) több mappában létezhetnek. Microsoft Active Directory authentikáció, naplózott tevékenységek. Verzionálás (History). Automatikus ingest (transzkóder, ams szerverek), háttérfolyamatok. 'Edit while ingest", "Play while transfer" (élő műsorok), annotáció.
  • MediaCentral | UX - (korábbi Interplay Central) elővágás/scriptelés. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy web-alapú, front-end felületen keresztül hozzáférhetnek és dolgozhatnak a médiával bármilyen platformon keresztül, legyen az laptop, asztali gép, vagy mobil eszköz. Egyszerű böngészőből, külön program telepítése nélkül működik. Megtekintés, kommentezés és egyszerű vágás bármelyik irodai gépről. Valós-időben készít megtekintő változatot a mozikból (nem foglal tárhelyet). Egyszerre akár tucatnyi felhasználót is kiszolgál. Loggolás (scriptelés, annotáció, restriction). (Elő)vágás (Basic, Advanced sequences). Hangalámondási lehetőség. Multicam kezelés(!). "Send to playback" funkció. Keresés, meta-adatok kezelése, üzenetküldés. HighRes anyagokat streameli ki a klienseknek.
  • Élő demó: a prezentáció közben Szarka Attila (a Snitt Stúdió Kft. ügyvezetője) felvett pár snittet egy iPad -el, amit Dropbox (3rd party app) segítségével a TV2 -es Interplay rendszer automatikusan beemelt a TV2 -ben lévő ISIS 7000 közös osztott tárhelyre, Lőczi Dani a helyszínen 3G -s VPN -es kapcsolat segítségével pedig rögtön tudta szerkeszteni a MediaCentral | UX webes felületén.
  • Media | Distribute - (korábbi Interplay Pulse) lehetővé teszi a szervezetek számára a tartalmak gyártását és terjesztését több különböző platformra, kibővített integrációval, most még több külső online videó, közösségi média, videó transzkódoló, és web tartalom menedzsment rendszerhez. Röviden: publikálási lehetőség a social media felé. Közvetlen integráció: Facebook, Twitter, Youtube, Vimeo, általános CMS... a lista folyamatosan bővül. Jóváhagyási folyamat, időzített publikálás lehetősége.
  • Partial Restore: a szekvenciában található klip-részletek visszaállítása archívumból (low-res cseréje high-res -re véglegesítéskor).
  • MultiRes workflow: használni kívánt formátum dinamikus linkelése (dynamic relink).

avid2
Látogasson el Avid aloldalunkra!

AvidPanasonicAJASGLLaCieQTakeHDhitechlogoAppleHPEIZOATTOAdobeG-Technologygenarts logoBaselight-AvidMagmaBORISLogo2013Wohler-Logo-sm